سنگ مرمریت نوعی سنگ آهکی است که کلسیت، اصلیترین کانی تشکیل دهنده این سنگ محسوب میشود. ویژگیهای این سنگ ساختمانی ، شامل ساب پذیری بالا، مقاومت حرارتی زیاد، نصب آسان، قابلیت چسبندگی بالا به ملات، طرح و رنگ متنوع و تراکم بالای آن میباشد.
اصلیترین کاربردی که سنگ مرمریت دارد، این است که به عنوان کفپوش و پله و دیوارهای داخلی استفاده میشود.
سنگ مرمریتدر محیطهای سرپوشیده، دوام و ماندگاری بالاتری نسبت به فضاهای باز دارند و برای استفاده در فضاهای داخلی، کفپوش و … مناسب میباشند و معمولاً برای استفاده در فضاهای خارجی و مناطق مرطوب پیشنهاد نمیگردد.
سنگ چینی
به طور کلی سنگ مرمریت و سنگ چینی هر دو از دسته سنگهای دگرگونی هستند اصطلاحاً مرمریت درشت بلور، سفید یا خاکستری روشن تا کرم را چینیمینامند.
چینیها درجه سختی بالاتری دارند زیرا همراه با کوارتز تشکیل میشوند و گاهی در ترکیب آنها کانی و لاستونیت نیز دیده میشود. مقاومت چینیدر مقابل هوازدگی سطحی و عمقی به طور متوسط خوب و قابل اعتماد است.از آنجایی که سنگهای چینی حتی در ضخامت کم، دارای استحکام بالا، جذب آب پایین و مقاومت فشاری بالایی هستند تقریبا در تمام فضاها قابل اجرا میباشند.
تفاوت سنگ چینی و مرمریت
معمولاً سنگ چینی یا کریستال دارای رگههای کمتر اما درشتتری است. این رگهها به صورت نامنظم در سطح سنگ پخش شدهاند در مقابل سنگ مرمریت دارای تعداد رگههای بیشتری است که تقریبا تمام سطح سنگ را میپوشانند.
کاربرد سنگ چینی و مرمریت
عمدهترین تفاوت سنگ مرمریت و سنگ چینی از نظر کاربرد، در مقاومت آنها است. برخلاف سنگهای چینی، مرمریتها اصلاً برای استفاده به عنوان سنگ نما ساختمان مناسب نیستند. توصیه میشود از سنگهای مرمریت در فضاهای داخلی ساختمان استفاده شود. به این دلیل که مرمریتها از گروه سنگهای آهکی هستند و بایستی کمتر در معرض رطوبت قرار بگیرند.
تفاوت رنگی سنگ مرمریت و چینی
سنگهای چینی خالص، سفید و بلورین است؛ اما در رنگهای دیگر مانند خاکستری روشن تا تیره، سبز، صورتی، قرمز، زرد و کرمی نیز یافت میشوند. مرمریتها نیز در انواع طیف رنگی شامل کرم استخوانی، سفید، مشکی، سبز، قرمز، قهوهای، بژ، آبی و خاکستری موجود هستند. علت اختلاف رنگ در این سنگها، وجود مقادیر مختلفی از کانی های گوناگون میباشد. تشخیص سنگ مرمریت از سنگ چینی و یا کریستال برای افراد نا آشنا با صنعت سنگ ساختمان بسیار مشکل است.