نصب سنگ خشک در نما
همیشه نمای ساختمان از پراهمیتترین بخش یک سازه محسوب میشود به همین علت استفاده از یک متریال با کیفیت و اجرای اصولی دو عامل اساسی در یک نمای شکیل و مدرن میباشد.
سنگ باید واجد استانداردهایی باشد تا امکان اجرا در نما را داشته باشد از جمله:
- عدم ناخالصی، ترک و شکنندگی
- مقاومت در برابر تغییرات جوی
- عدم جذب آب
- قدرت چسبندگی
نصب سنگ خشک در نما
- از رایجترین و سریعترین روشهای اجرا سنگ در نما است که امروزه یکی از روشهای ایمن و مطمئن به حساب میآید. یکی از عوامل تخریب کننده سنگ نما جذب و نفوذ آب به سنگ است و طبیعتاً یک سنگ مرغوب نباید جذب آب داشته باشد.
- در این روش یک فضای خالی بین دیوار و سنگ نما وجوددارد که این فضای خالی مانع ترک یا شکستگی سنگ میشود.
- علاوهبر زمان به دلیل عایق بودن جداره در مصرف انرژی هم صرفهجویی میشود.
- در این روش ابتدا زیرسازی نما ، با توجه به وزن نما انجام میگیرد.در مرحله بعد پروفیل آلومینیومی روی اجزای زیر سازی قرار میگیرد ، بعد از این مراحل عایقهای حرارتی نصب میشوند. در نهایت ، قطعات سنگ با استفاده از گیرهها بر روی پروفیل آلومینیومی کار داده میشود.
ضروریت اجرای صحیح نمای سنگ خشک
- اجرای نمای خشک یک کار بسیار تخصصی است و حتماً باید توسط فردی کاربلد و ماهر انجام شود در غیر این صورت مشکلاتی چون ایمن نبودن ، عدم مقاومت کافی سنگ در نما، جداشدگی سنگ از نما، عدم عایق بودن و عدم جذابیت بصری نما و مشکلاتی دیگری به وجود خواهد آمد.
چالشهای اجرای سنگ خشک در نما
- چنانچه نصب خشک سنگ نما مانع ترکخوردگی و شکستگی بعد از نصب سنگ میشود اما زمان نصب به روش خشک سنگ باید سوراخ شود که احتمال شکستگی و یا احتمال ایجاد ترک در آن وجود دارد.
- هزینه تمام شده نصب سنگ به روش خشک نسبت به روش سنتی بیشتر است و عایق سازی در نصب سنگ به روش خشک بسیار امری مهم و ضروری است.
- بهترین سنگ برای نمای خشک
- انتخاب سنگ مناسب احتیاج به مشاوره و نظرات متخصصین دارد یکی از روشهای تشخیص یک سنگ خوب ضربه زدن به سنگ به وسیلهی یک شیء فلزی است، اگر صدای سنگ هنگام ضربه زدن صدایی مانند شیشه ایجاد کند، سنگ خوب تلقی میشود در غیر این صورت ممکن است سنگ دچار ترک و شستگی باشد.
- سیستم نمای خشک به عنوان نمای خارجی ساختمانها استفاده میشود. در حال حاضر انواع گوناگونی از سیستمهای نمای خشک مورد استفاده قرار گرفته میشود.
- نمای خشک سنگی جزو گرانبهاترین سیستم نمای ساختمان شناخته میشود. نصب این سیستم نیازمند نیروی کار می باشد. با این حال خانه هایی با این نما دارای ارزش بالا می باشد و ظاهری گرانبها به ساختمان میدهد. ظاهری طبیعی به خانه میدهد و با محیط طبیعی خود به زیبایی تطبیق پیدا میکند. سیستم نمای چوبی هم به صورت شینگل و پلنک قابل دسترس میباشد و معمولا از چوب درختان سدر، کاج و بلوط ساخته میشوند. چوب عایق خوبی ایجاد میکند و دوستدار طبیعت به حساب میآید. در حالی که بادوام است و مقاومت خوبی در مقابل آب و هوا نشان میدهد، به تعمیر و نگهداری بالایی نیاز دارد. درمان سمی سالیانه جهت جلوگیری از ایجاد موریانه نیاز خواهد داشت.