سنگ آندزیت ، به عنوان یکی از سنگهای آذرین بیرونی، که از سرد شدن سریع گدازهها در سطح زمین است.این سنگها ترکیبی حد واسط بین بازالت (بازالت چگالی 3) و گرانیت دارند. سنگ آندزیت در طیف گستردهای از رنگها یافت میشود و یکی از رنگهای اصلی آن، طوسی روشن است.
تفاوت سنگ آندزیت و بازالت
هردو نوع سنگ از دسته سنگهای آذرین بیرونی هستند اما اختلاف اصلی در ترکیبات شیمیایی آنها است زیرا آندزیت درصد بیشتری از سلیس در مقایسه با بازالت دارد و از سوی دیگر بازالت درصد بیشتری از منیزیم و آهن را در خود دارد که باعث تیرهتر بودن رنگ بازالت نسبت به آندزیت است. بافت سنگهای آندزیت یکدست و دانه ریز است اما بازالتها بافتی با دانههای درشتتر و با حفرههای پراکنده است.
تفاوت سنگ آندزیت و گرانیت
همانطور که گفته شد آندزیتها هنگام سرد شدن گدازهها و جامد شدن بالای سطح زمین تشکیل میشود در حالی که گرانیتها به عنوان یک سنگ آذرین از سرد شدن ماگما در زیر سطح زمین به وجود میآید. هر دو نوع سنگ دارای استحکام فشاری بالا، مقاومت در برابر عوامل جوی، فرسایش، ضربه و استفاده در مکانهای خارجی مناسباند. هر دو گزینه های عالی برای پروژه های ساختمانی و محوطه سازی هستند.
کاربردهای سنگ آندزیت
سنگهای آندزیت به دلیل ویژگیهای ساختاری مانند مقاومت و استحکام و ظاهر مدرن با رنگ خنثی چه در مکانهای خارجی مانند نمای ساختمان، پله، کفپوش و محوطهسازی چه در طراحی داخلی به عنوان دیوارپوش و تزیینات بسیار کاربرد دارند.
معایب سنگ آندزیت
از مهمترین معایب سنگ آندزیت، جذب آب است که در دراز مدت ممکن است باعث ایجاد لکه بر سنگ، و تخریب سنگ شود؛ راه حل آن استفاده از پوششهای مخصوص سنگ مانند نانو است که از جذب آب و آلودگی را به طور چشمگیری کاهش میدهد.سنگ آندزیت - نمای مدرن- معماری مینیمال- سنگ نما- سنگ ساختمانی